TJ Znojmo

oddíl atletiky

Přátelské utkání v atletice žactva Znojmo – Nové Zámky – Tábor

Na Městském stadionu v Horním parku se v pátek 13. října 2017 uskutečnilo přátelské utkání dvou družstev z České republiky a jednoho ze Slovenské republiky. Výběr žactva znojemského okresu se již mnoho let střetává v rámci družebního styku s mladými atlety Nových Zámků, kteří patří mezi nejlepší na Slovensku. Do této dlouhodobé tradice se v posledních letech zapojilo i družstvo velmi nadaných sportovců z jihočeského Tábora.

Slavnostního zahájení se ujal předseda TJ Znojmo a atletického oddílu TJ Znojmo z s. pan Josef Šoba, který popřál sportovcům a sportovkyním nejlepší výsledky a hlavně radost z pohybu. Zazněly státní hymny obou republik, po kterých započaly boje, které byly neúprosné, ale v duchu fair play.

Ze znojemského týmu chlapců se nejvíce prosadili Eduard Achrer, David Bix, Jiří Lahodný a Josef Lichevník, kteří se na stupních vítězů objevili více jak jedenkrát. U dívek se to podařilo pouze Kristýně Dobešové.

Našim žákům se dařilo více než žákyním, protože v soutěži družstev obsadili s 61 body druhé místo hned za favorizovaným týmem chlapců z Nových Zámků (74 bodů). Dívky Znojma pak skončily za týmy z Nových Zámků (79 bodů) a Tábora (71 bodů) na třetím místě (41 bodů). V součtu dívčích a chlapeckých družstev dohromady, obsadil výběr znojemského okresu třetí místo, kdy ho druhý Tábor porazil o 23 bodů a první Nové Zámky zvítězily s 28 bodovým náskokem. Kompletní výsledky jsou k dispozici na oficiálních stránkách ČAS www.atletika.cz v sekci výsledky.

Rádi bychom na tomto místě poděkovali školám, které umožnily svým žákům a žákyním se utkání zúčastnit a reprezentovat Znojmo. Velký dík pak patří i našim sponzorům, mezi které patří zejména Město Znojmo, Vinice – Hnanice, s.r.o., Znovín Znojmo, a.s. a Elektrokov , a.s.Znojmo.

[envira-gallery id=“649″]

Děkujeme našim partnerům

Logo města Znojma
Logo Vinice Hnanice

Kontakty

TJ Znojmo, z. s.

Nad Přehradou 2

Znojmo, PSČ 66902

 

Předseda oddílu: Josef Šoba

e-mail: jsoba@c-box.cz

tel.: 728 782 579

Vedoucí trenér SPS: Vladimír Egner

e-mail: vladimir.egner@tiscali.cz

tel.: 736 603 626

Trenér mladší žactvo: Lenka Plašilová

tel.: 773 679 695

 

Trenér přípravka starší: Eliška Žáková

tel.: 732 653 377

 

Trenér přípravka mladší: Světlana Bartůňková

tel.: 737 631 200

Atletika TJ Znojmo | 2023