TJ Znojmo

oddíl atletiky

MČR v halové atletice

Mistrovství České republiky v halové atletice dorosteneckých a juniorských kategorií se uskutečnilo v Ostravě. Atletický oddíl TJ Znojmo z. s. zde reprezentoval v běhu na 1500 m dorostenec Ondřej Budín a na 400 metrové trati junior David Bix.

Jako první se na ploše krásné ostravské atletické haly představil v sobotním podvečeru David, jenž si přímou finálovou účast zajistil v rozběhu takticky pohlídaným druhým místem. V neděli dopoledne se na start svého závodu postavil Ondra, který v tomto roce přestoupil do dorostu z žákovské kategorie a měl tak nevýhodu konkurence starších soupeřů. Přesto si vedl velmi dobře, celý závod se pohyboval na předních pozicích startovního pole a ve své premiéře mezi dorostenci dokončil soutěž časem 4:18,17 na šestém místě. Škoda pomalého prvního kilometru, v Ondrových silách je zvládnout tuto trať ve výrazně rychlejším tempu, což nám určitě předvede v letní části sezóny. Odpoledne zaklekl do startovních bloků třetí dráhy juniorského finále na 400m David. Závod od prvních metrů probíhal v rychlém tempu, při seběhu do druhého kola se David zařadil na druhé místo, na kterém také závod časem 48,35s dokončil a pro atletický oddíl TJ Znojmo z. s. vybojoval další republikovou medaili, tentokrát stříbrnou.

jenž si přímou finálovou účast zajistil v rozběhu takticky pohlídaným druhým místem. V neděli dopoledne se na start svého závodu postavil Ondra, který v tomto roce přestoupil do dorostu z žákovské kategorie a měl tak nevýhodu konkurence starších soupeřů. Přesto si vedl velmi dobře, celý závod se pohyboval na předních pozicích startovního pole a ve své premiéře mezi dorostenci dokončil soutěž časem 4:18,17 na šestém místě. Škoda pomalého prvního kilometru, v Ondrových silách je zvládnout tuto trať ve výrazně rychlejším tempu, což nám určitě předvede v letní části sezóny. Odpoledne zaklekl do startovních bloků třetí dráhy juniorského finále na 400m David. Závod od prvních metrů probíhal v rychlém tempu, při seběhu do druhého kola se David zařadil na druhé místo, na kterém také závod časem 48,35s dokončil a pro atletický oddíl TJ Znojmo z. s. vybojoval další republikovou medaili, tentokrát stříbrnou.

Děkujeme našim partnerům

Logo města Znojma
Logo Vinice Hnanice

Kontakty

TJ Znojmo, z. s.

Nad Přehradou 2

Znojmo, PSČ 66902

 

Předseda oddílu: Josef Šoba

e-mail: jsoba@c-box.cz

tel.: 728 782 579

Vedoucí trenér SPS: Vladimír Egner

e-mail: vladimir.egner@tiscali.cz

tel.: 736 603 626

Trenér mladší žactvo: Lenka Plašilová

tel.: 773 679 695

 

Trenér přípravka starší: Eliška Žáková

tel.: 732 653 377

 

Trenér přípravka mladší: Světlana Bartůňková

tel.: 737 631 200

Atletika TJ Znojmo | 2023